SP: Vlašić, Šimić i Ivančević uspješne u kvalifikacijama

SP: Vlašić, Šimić i Ivančević uspješne u kvalifikacijama

Sve tri hrvatske atletičarke koje su nastupile u jutarnjim kvalifikacijama šestog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu bile su uspješne. Blanka Vlašić i Ana Šimić plasirale su se u finale skoka u vis, dok je Andrea Ivančević izborila prolazak u polufinale na 100 metara s preponama.

Osam djevojaka je u visu bez pogreške ostvarilo potrebih 192 centimetra, a među njima i dvije Hrvatice, dok je plasman u finale izborilo ukupno 13 djevojaka. Potrebna visina trebala je biti na 194 cm, no suci su odlučili ne produžavati natjecanje samo da bi eliminirali jednu djevojku. 

Dvostruka svjetska prvakinja (Osaka 2007,, Berlin 2009,) Blanka imat će tako šansu doći do svog trećeg naslova.  Vlašić je u kvalifikacije na stadionu na kojemu je prije sedam godina osvojila olimpijsko srebro krenula na visini od 1.85 m, koju je svladala iz prve, a isto je ponovila i na 1.89 m, te 1.92 m, dok je Šimić izvela skok više jer je u natjecanje krenula na visini od 1.80 m. Uz Vlašić, po samo tri skoka izvele su još aktualna olimpijska pobjednica i vlasnica najboljeg rezultata ove sezone Ruskinja Ana Čičerova (33) i europska prvakinja Španjolka Ruth Beitia (36), dok je ukupno osam skakačica u finale prošlo bez rušenja
.
Ivančević je u polufinale utrke na 100 m prepone prošla kao trećeplasirana iz svoje kvalifikacijske skupine i to s vremenom od 12.88 sekundi, što je samo stotinku sporije od njezina i hrvatskog rekorda kojega je postavila 7. srpnja u Szekesfehervaru, a dalje su išle po četiri najbolje iz svake skupine, uz još četiri najbrže po vremenu. U skupini s Ivančević trčala je i braniteljica naslova svjetske prvakinje iz Moskve, Amerikanka Brianna Rollins (24), koja je pobijedila sa 12.67, a to je ujedno bilo i najbolje vrijeme kvalifikacija. Ivančević je ostvarila ukupno deveto vrijeme kvalifikacija.
 
Polufinalne utrke na 100 m prepone za atletičarke na programu su u petak od 13.25 sati, a osam najboljih (po dvije prve iz svake od tri skupine plus dvije najbrže po vremenu) plasirat će se u finale, koje je na programu istoga dana  u 15.35 sati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing