Španjolci u produžetku šokirali Francuze

Španjolci u produžetku šokirali Francuze

Košarkaši Španjolske šokirali su većinu od rekordnih 27.000 gledatelja na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu kada su u polufinalu Europskog prvenstva u produžetku svladali Francusku 80:75 (17:20, 15:13, 16:23, 18:10, 14:9) i četvrti put u posljednjih pet EP-a izborili finale.

Jedini put kad Španjolcima to nije uspjelo zaustavili su ih upravo Francuzi u polufinalu prošlog EP-a u Sloveniji, koji su se poslije okitili i naslovom europskog prvaka. Na njihovu veliku žalost, loše odigrana posljednja četvrtina i nepreciznost u prijelomnim trenucima produžetka Francusku su poslali u borbu za broncu.  
U petak, pretposljednjeg natjecateljskog dana na EP-u najprije će se Latvija i Češka od 18.30 sati boriti za posljednje preostalo mjesto u olimpijskim kvalifikacijama. Od 21 sat će reprezentacije Srbije i Litve odmjeriti snage u drugom polufinalnom dvoboju te odlučiti tko će se u nedjelju (19 sati) boriti za naslov europskog prvaka protiv Španjolske, a tko će u borbu za broncu (14 sati) protiv Francuske.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar