Španjolska zaustavila Hrvatsku u polufinalu

Španjolska zaustavila Hrvatsku u polufinalu

Hrvatski rukometaši nisu se uspjeli plasirati u finale Europskog prvenstva u Poljskoj, u polufinalu igranom u petak u Krakowu bolji su bili Španjolci sa 33:29 (18:14).

 

Nažalost, hrvatski rukometaši nisu uspjeli ponoviti briljantnu predstavu kao protiv Poljske i u izjednačenom susretu sitnice su prelomile utakmicu na španjolsku stranu.

Bio je to čak 17. polufinale hrvatskih rukometaša na velikim natjecanjima, nažalost i osmi poraz, a peti uzastopni. Bilo je to i treće uzastopno polufinale na europskim prvenstvima koje smo izgubili, pa tako europsko zlato i dalje ostaje jedino nedostižno za naše rukometaše.

Španjolska će u finalu igrati protiv Njemačke, dok će Hrvatska u susretu za broncu igrati protiv Norveške. U drugom polufinalu je Njemačka nakon produžetaka pobijedila Norvešku 34:33 (27:27, 14:13), a odlučujući pogodak postigao je Kai Hafner pet sekundi prije kraja produžetka. Finale je na rasporedu u nedjelju u 17:30, dok je dvoboj za broncu između Hrvatske i Norveške u 15:00 sati.
Španjolce su do četvrtog plasmana u finale predvodili Jesus Antonio Garcia i Valero Rivera sa šest, te Julen Aguinagalde s pet golova, dok su u hrvatskim redovima najefikasniji bili Ivan Slišković sa šest, teMarino Marić, Marko Kopljar i Manuel Štrlek s po četiri gola.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar