• Specijalizirana boksačka stranica “Ringnews24” posvetila je veliki prostor borbi Filipa Hrgovića
  • Specijalizirana boksačka stranica “Ringnews24” posvetila je veliki prostor borbi Filipa Hrgovića
  • Specijalizirana boksačka stranica “Ringnews24” posvetila je veliki prostor borbi Filipa Hrgovića

Specijalizirana boksačka stranica “Ringnews24” posvetila je veliki prostor borbi Filipa Hrgovića

“Filip ‘El Animal‘ Hrgović preživio je težak test Zhileija ‘Big Banga‘ Zhanga i postao obavezni izazivač za IBF naslov u teškoj kategoriji. Hrgović je nadoknadio nokdaun u prvoj rundi i osigurao veliku pobjedu.

Hrgović je dobro započeo, izgledajući oštro od početka dok je izbacivao različite udarce u glavu i tijelo Zhanga. Bio je dobro raspoložen sve dok ga Zhang nije pogodio desnim krošeom koji ga je poslao na pod. – prenosi Jutarnji.hr

Hrgović je, međutim, nastavio boksati racionalno, tražeći obećavajuće trenutke za napad. Nastavio je gađati suparnikovu tijelo i glavu kombiniranim udarcima sve dok u ružnom sukobu glava u trećoj rundi Hrvatu nije potekla krv. Nakon intervencije liječnika, susret je nastavljen s dominacijom Kineza koji je iskoristio svog pomalo iscrpljenog protivnika da zada nekoliko jakih udaraca.

Hrgović se još jednom vratio, počeo je pružati sve veći otpor, ali je uvijek bio oprezan prema moći koju je imao Zhang

Podsjetnik na takvu snagu osjetio je u petoj i šestoj rundi, jer se Hrgović morao resetirati i ponovno pronaći ritam da preuzme kontrolu nad borbom. Sedma runda je istaknula elitnu razinu Hrgovićeve sposobnosti, s oštrim udarcima desne ruke, nadopunjenim dobrim kombinacijama s obje šake.

Kako su dva teškaša ulazila u kasniju fazu borbe, najveći protivnik postala je vlaga, ring je bio sklizak. Kraj devete dionice donio je još jedan podsjetnik da je, unatoč Hrgovićevoj aktivnosti, Zhang još uvijek imao istinsku prijetnju, jer je Hrvat bio sretan zbog “preživljavanja” žestokog aperkata.

Hrgović je i nakon toga pokazao svoj ratnički duh u preostalim rundama, strpljivo je brisao krv, ali i tjerao umor kako bi nastavio izmarati iscrpljenog Zhanga. Na kraju je i uspio…”

Govoreći za televizijsku kuću DAZN nakon borbe, Hrgović je rekao: “To je bilo za mog oca koji je preminuo prije nekoliko mjeseci. Bio je poseban čovjek. Moja lijepa supruga Marinela bila je sa mnom u mom trening kampu u Houstonu i dala mi je posebnu energiju. Da, bila je to vrlo tijesna borba, gubio sam borbu, ali u kasnijim rundama sam se potrudio i dao sve od sebe. Zadao sam nekoliko velikih udaraca i zadnjih šest rundi on je samo stajao tamo. Nokdaun nisam posebno osjetio. Iznenadio me, bio je bolji nego što sam mislio.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar