SPLIĆANIN JE NAJBOLJI STUDENT NA OXFORDU ‘Daleko je dan kad ću se vratiti u Hrvatsku’

SPLIĆANIN JE NAJBOLJI STUDENT NA OXFORDU ‘Daleko je dan kad ću se vratiti u Hrvatsku’

A, ništa posebno. U Splitu sam do 14. kolovoza, a onda se vraćam u London. Počinjem raditi za "JPMorgan". Tamo sam se još lani prijavio, pa sam najprije odradio ljetnu praksu, a sad su mi ponudili i posao – onako usput, između dva gutljaja kave, obavještava me 22-godišnji Splićanin kako će za 15 dana početi raditi kao financijski analitičar u jednoj od vodećih svjetskih banki. I to u njezinu londonskom uredu, koji je sjedište "JPMorgana" za Europu, Bliski istok i Afriku, piše Slobodna Dalmacija .

 
Mladom Splićaninu ime je Jure Jerić i naš je stari znanac, koji je zbog svojih postignuća već krasio naslovnicu našega lista, no sada je nadmašio samoga sebe… Jer, informacija o poslu u "JPMorganu" nije jedina na kojoj mu valja skinuti kapu.

Nakon protekle akademske godine intenzivnog rada i akademskih izazova, Jure je sa zadovoljstvom primio vijest kako je najbolji student na Oxfordu na svojoj godini.

Dobio je nagradu za Izvanredna akademska postignuća, koja se dodjeljuje studentima koji ostvare i najbolje rezultate ispita i najbolju disertaciju.

E, sad, da bi bilo sasvim jasno o kakvim je uspjesima riječ, napisat ćemo još ovo: na praksu u "JPMorganu" godišnje se prijavi 17 tisuća studenata, a oko 400 njih je dobije. Njih 200 zatim dobije ponudu za posao. Jure ju je dobio.

jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar