SPRAVE MORAJU BITI PRIČVRŠĆENE: Sudski vještak o pogibiji dječaka u Travniku

SPRAVE MORAJU BITI PRIČVRŠĆENE: Sudski vještak o pogibiji dječaka u Travniku

Nakon nesreće u Osnovnoj školi Turbe kod Travnika u kojoj je u petak prilikom pada konstrukcije gola poginuo učenik sedmog razreda, te organiziranja peticije od strane roditelja koji traže smjene odgovornih, zakonska strana priče je, kaže Kazimir Pobrić, stalni sudski vještak za građevinarstvo, veoma jasna.

“Golovi, kao i sve druge sportske sprave, morali su biti, mi to kažemo, ankerirani. To nam je potvrdio i ovaj tragičan slučaj. A i niz proteklih godina svjedoci smo kroz medije da se ovakve stvari događaju i između ostalog to bi trebala biti pouka da ankeriramo sportsku opremu”, rekao je Pobrić za Dnevni Avaz.

Prema njegovim riječima, tehnički prijem objekta teško je moguće obaviti barem bez uvjetne primjedbe o neankreriranim sportskim spravama. “Moram isključiti svaku mogućnost ozljeđivanja kad su u pitanju učenici škole ili rekreativci. Škola bi u svakom slučaju trebala znati na što su upućeni kad je u pitanju tehnički prijem objekta, koji se ne može obaviti ako sve to nije ispunjeno. Igra sportskih klubova u toj dvorani ne može biti opravdanje za neankeriranje sportskih sprava”,rekao je Pobrić. Podsjetimo, ravnateljica škole, Mediha Ridžić, kazala je kako ona ne zna postoje li propisi koji bi odredili jesu li golovi trebali biti fiksirani.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar