Srbi na Kosovu postavili barikade i na prijelazu Merdare

Srbi na Kosovu postavili barikade i na prijelazu Merdare

Grupa od 50-ak osoba blokirala je u utorak navečer granični prijelaz Merdare na Kosovu, iz pravca Kuršumlije ka Podujevu.

Kako javlja RTS, oni su postavili kamion sa prikolicom i traktore u cilju podrške Srbima ka Kosovu. Najavili su da će ostati do daljeg i izrazili nadu da će ih podržati i pridružiti se protestu.

Dok traje protest kod Merdara, kosovska policija je zatvorila prolaz preko punkta iz pravca Podujeva, tako da se ne može ni pješke.

Inače, danas je 19. dan od kada Srbi na cestama na Kosovu drže barikade

Poručuju da će ih ukloniti kada Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i kada sa sjevera Kosova povuče specijalne snage policije.

Postavljene su još dvije barikade, u centru sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, u blizini Bošnjačke mahale i na novom mostu, koji iz sjevernog dijela Mitrovice vodi na magistralni put ka Raškoj. U Bošnjačkoj mahali pojavili su se natpisi sa pozivima na bojkot srpske robe.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške, a sve nakon podizanja borbene gotovosti vojske i policije na najviši nivo.

Na svom Instagram nalogu objavio je da je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem obišao garnizon Raška.

“Veliko hvala svim vojnicima, policajcima i pripadnicima BIA na hrabrosti i posvećenosti u očuvanju vitalnih interesa naše zemlje i opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, napisao je na Instagramu.

Foto: Reuters

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar