“Srce mi se raspalo”: Fintićev nastup izbacuje Modre iz LP?!

“Srce mi se raspalo”: Fintićev nastup izbacuje Modre iz LP?!

Matija Fintić igrao je za Dinamo kod Anderlechta iako nije imao pravo nastupa zbog tri prikupljena žuta kartona u fazi po skupinama. Uefa je pokrenula postupak protiv “modrih”, moguće je i izbacivanje.

Šok i nevjerica na Plesu! Pripremao se doček Dinamovih juniora koji su pobijediliAnderlecht 2-0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka, a na kraju su igrači izašli pognutih glava i otišli prema autobusu.

Razlog tome nastup je Matije Fintića koji je ušao u igru posljednjih sedam minuta, kada je utakmica već bila riješena, iako nije imao pravo nastupa. Nogometaš Dinama skupio je tri žuta kartona tijekom faze po skupinama i morao je pauzirati utakmicu u Belgiji. No netko iz Dinama oglušio se na taj propust.

Uefa je faksom obavijestila o pokretanju disciplinskog postupka baš kad su se direktor Tomislav Svetina i predsjednik Mirko Barišić spremali na Pleso. Uspjeli su obavijestiti trenera Marija Cvitanovića i porazgovarali s njim, a onda je on otišao obavijestiti igrače koji su bili u šoku.

Delegat utakmice obavijestio je predstavnike Anderlechta o čemu se radi, no oni nisu odlučili uložiti žalbu. Svejedno, Uefa sama ima pravo otvoriti slučaj.

– Srce mi se raspalo na dva dijela – u šoku je komentirao Dinamov trener Cvitanović koji se nada kako će Dinamo ipak biti taj koji će igrati protiv Barcelone.

Mogući su svi ishodi, pa i onaj najgori – izbacivanje Dinama iz Europe . Sjećamo se slučaja Denisa Čeriševa koji je zaigrao za Real Madrid u utakmici Kupa kralja iako je morao odraditi suspenziju zadobivenu dok je igrao za Villarreal . “Kraljevi” su izbačeni iz natjecanja. Nadamo se da i ovaj put neće biti takav scenarij…

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar