Srebro koje sija zlatnim sjajem

Srebro koje sija zlatnim sjajem

Damir Martin je svoje cjelokupne pripreme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru odradio na Ramskom jezeru.  Njegov nastup je pratila s posebnom pozornošću cijela Rama. Nakon čudesne utrke Damir je osvojio srebro za nekoliko tisućinki zaostatka. Ona je za Damira, Ramu i Hrvatsku zlatna.

Damir Martin Hrvatskoj je donio novu olimpijsku medalju, već treću na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a hrvatskom muškom veslanju jedinu koja mu je nedostajala, onu u samcu…

Kakva čudesna utrka u finalu samaca. Damir Martin odveslao je nevjerojatnu utrku i Hrvatskoj donio treću medalju u Rio de Janeiru. O pobjedniku je odlučio fotofiniš, a Damir je kako sada stvari stoje bez zlata ostao za nekoliko tisućinki. Olimpijski pobjednik je iskusni Mahe Drysdale.

Damir, Drysdale i Synek brzo su se nakon starta izdvojili kao glavni kandidati za zlatnu medalju, a u posljednjih je 500 metara kao prvi ušao Novozelanđanin. No Damir tada ‘pali turbo’ i nevjerojatnom završnicom prestiže Drysdalea. U posljednje metre fantastični je dvojac ušao izjednačen i na samom se kraju činilo da ga je Martin prestigao.

I kad smo svi već počeli slaviti objavljen je fotofiniš na kojem se vidjelo da je Novozelađanin za tisućinku ispred našeg Damira.

U Londonu je Damir uzeo srebro u četvercu, a onda silom prilika preselio u samac te pokazao da je i tu sami svjetski vrh. Damir Martin u samcu trenira tek nešto više od dvije godine, no i to mu je bilo dovoljno da uđe u sami svjetski vrh. Finale samaca počinje u 15.32, Martin je u petoj stazi, odmah pokraj Drysdalea.

24sata.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar