Središnje euharistijsko slavlje Tjedna solidarnosti u Bugojnu, a prenosit će HTV1

Središnje euharistijsko slavlje Tjedna solidarnosti u Bugojnu, a prenosit će HTV1

Središnja euharistija u povodu akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 2022.“ bit će slavljena na Treću korizmenu nedjelju, 20. ožujka u 10 sati u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu.

Misno slavlje predvodit će vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić, a propovijedat će predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Riječ je o misi koja je vrhunac Tjedna solidarnosti koji Crkva u Republici Hrvatskoj, kroz akciju koju je povjerila Hrvatskom Caritasu, od 2007. organizira i provodi u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine. Cilj akcije je duhovno povezivanje, te pomoć najpotrebitijima i najugroženijima kroz strukturalnu i projektnu pomoć Caritasu u Bosni i Hercegovini: Caritas Bosne i Hercegovine, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Caritas biskupija Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske i Caritas Banjolučke biskupije.

Članovi HBK-a i BK-a BiH su na svom zajedničkom zasjedanju u Mostaru, 15. veljače, u zajedničkoj izjavi kazali kako su upoznati „i s akcijom Hrvatskog Caritasa pod naslovom Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini i prošlogodišnjom potporom Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini kroz projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini…“

Ususret ovogodišnjem Tjednu solidarnosti izjavili su: „…U pripremi je izrada promotivnih, animacijskih i liturgijskih materijala za 2022. Središnje misno slavlje, uz izravan radiotelevizijski prijenos bit će u nedjelju, 20. ožujka u župnoj crkvi u Bugojnu. Izražena je zahvalnost svima koji sudjeluju u ovom izrazu solidarnosti i kršćanske ljubavi Crkve i ljudi iz Republike Hrvatske prema Crkvi i ljudima u potrebi u Bosni i Hercegovinu. Potaknuli su sve da se uključe i u ovogodišnju akciju Hrvatskog Caritasa.“

Kako je objavio caritas.ba, misno slavlje prenosit će Hrvatska radiotelevizija, a prijenos će preuzeti Hrvatski katolički radio.

J.P., KT

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar