Središnje izborno povjerenstvo prijavilo Dodika Tužiteljstvu

Središnje izborno povjerenstvo prijavilo Dodika Tužiteljstvu

Zbog verbalnih napada na članicu Središnjeg izbornog povjerenstva, Tužiteljstvu BiH od strane SIP-a stigla je prijava protiv Milorada Dodika.

Nakon saznanja da Tužiteljstvo BiH, nakon najmanje dva obraćanja javnosti Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na press konferencijama u kojima verbalno napada članicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH gđu Vanju Bjelica-Prutinu i Središnje izborno povjerenstvo BiH, nije pokrenulo postupak po službenoj dužnost, Središnje izborno povjerenstvo BiH je poduzelo konkretne korake.

‘S tim u vezi, danas je napravljena prijava protiv Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i ista će biti dostavljena Tužiteljstvu BiH’, priopćili su danas iz SIP-a.

‘Središnje izborno povjerenstvo BiH se ovom prilikom zahvaljuje svim međunarodnim službenicima u BiH i pojedincima iz BiH koji su dali podršku Središnjem izbornom povjerenstvu BiH i gđi Vanji Bjelica-Prutini, a posebna zahvalnost veleposlanici Kathleen Kavalec, šefici Misije OSCE-a u BiH, Nj.E. Johanni Stromquist, veleposlanici Kraljevine Švedske u BiH, Nj.E. Matthew Fieldu, veleposlaniku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, gđi Ekaterini Dorodnovoj, zamjenici Šefa Delegacije EU u BiH i Veleposlanstvu SAD-a u BiH’, navode iz SIP-a.

‘I na kraju, bez obzira na sve pritiske kojima je izloženo, Središnje izborno povjerenstvo BiH će kao neovisan državni organ nastaviti raditi poslove iz svoje nadležnosti sukladno zakonu’, priopćeno je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar