Srednjoškolac milijunaš: Nije punoljetan, a na računu već ima 72 milijuna dolara

Srednjoškolac milijunaš: Nije punoljetan, a na računu već ima 72 milijuna dolara

Još nije napunio 18 godina, ali Mohammed Islam iz Queensa u New Yorku već je zaradio 72 milijuna dolara, a sve to trgujući dionicama tijekom velikog odmora.

Sedamnaestogodišnjak se za trgovanje dionicama zainteresirao kad je imao samo devet godina, piše New York Post.

Nije posebno iznenađenje da je jedan od popularnijih klinaca u školi, a svoje prijatelje često odvodi na večere naručujući skupa jela, kavijar od 400 dolara i svježi sok od jabuke.

Iako tijekom intervjua nije otkrio koliko je zapravo "težak", priznao je da je riječ o iznosu od osam znamenki, a mediji nagađaju kako se radi o 72 milijuna dolara.

Zahvaljujući uspjehu već je iznajmio stan na Manhattanu i kupio novi BMW, ali još uvijek nema dozvolu pa priznaje da još nije imao prilike uživati u pravoj vožnji u svom novom ljubimcu.

"Što pokreće svijet? Novac"

Zanimljivo je spomenuti i da mu njegovi roditelji, inače imigranti iz Bengala u južnoj Aziji, još uvijek ne dopuštaju da se iseli iz zajedničkog stana  i da ne gledaju baš blagonaklono na ono čime se bavi.

"Moj otac nije zaposlen i često mu pomažem, a to mi je i svojevrsni poticaj. No, nije mu baš drago zbog onoga čime se bavim, a i majka je skeptična. Ipak, pomirili su se s tim da sam u nečem dobar pa ne vide problem u tome da se nastavim baviti stvarima kojima se bavim", govori Islam koji je aktivan i na društvenim mrežama gdje često objavljuje fotografije s tuluma i partija pokera.

"Što pokreće svijet? Novac. Ako novac ne teče, a firme ne funkcioniraju, nema inovacija, nema proizvoda, nema investicija, nema rasta i nema radnih mjesta", objašnjava Islam i dodaje da je njegov najveći životni i poslovni uzor Paul Tudor Jones, 60-godišnji milijarder, osnivač i čelni čovjek investicijske kompanije Tudor Investment Corporation (prema pisanju Forbesa, 108. najbogatiji čovjek u SAD-u).

Milijarder do kraja 2015. 

Islam objašnjava da je najvažnije što je naučio od Jonesa bila lekcija da se unatoč gubicima uvijek iznova treba vraćati u igru: "Moji su me gubici paralizirali, ali Jones se neprestano vraćao, čak i nakon što je izgubio stotine tisuća dolara.

Njegova osobnost i tehnika čine ga uspješnim  i cilj mi jednog dana postati samo jedan posto onoga što on jest. Pred njim su bile mnoge prepreke, ali na kraju je završio na vrhu".

Planova je mnogo, a mladi Islam tvrdi da do kraja sljedeće godine želi postati milijarder.
Naravno, sve to namjerava postići tijekom studiranja.
index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar