SRPSKI MEDIJI:”DNK analiza potvrdila, to je Matej Periš”, obdukcijom utvrđen točan uzrok smrti

SRPSKI MEDIJI:”DNK analiza potvrdila, to je Matej Periš”, obdukcijom utvrđen točan uzrok smrti

11:35 – Na institutu za sudsku medicinu u Beogradu prije je nekih pola sata završila je obdukcija tijela muškarca koji je jučer pronađen u Dunavu i za kojeg se smatra da je gotovo sigurno riječ o Mateju Perišu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti utapanje. Rezultati DNK analize još uvijek nisu poznati, dok će rezultati toksikološke analize biti poznati za otprilike tri tjedna, javlja reporter Jutarnjeg Nikola Patković iz Beograda.


11:33 – Prema prvim neslužbenim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je tijelo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje tijelo Mateja Periša, javlja srpski Telegraf.


10:25 – Iako su se u srijedu pojavile informacije da je Nenad Periš krenuo za Beograd, reporterka N1 javlja da to nije točno i da će on stići u Srbiju tek kada se utvrdi identitet pronađenog tijela.

U Beograd su već stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmijenili operativne podatke iz istrage

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tijela mladića iz Dunava u Beogradu u srijedu i rezultati bi trebali biti poznati danas. Institut za sudsku medicinu napravit će i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi se čekati tjednima, javlja srpski N1.


Svaka istina je istina i s njom se moramo suočiti ja i moja obitelj, rekao je Nenad Periš, otac nestalog mladog Splićanina nakon što ga je srbijanski MUP jučer obavijestio da je u Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, nađeno tijelo mlađeg muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio odjeven njegov sin Matej Periš u noći nestanka 30. na 31. prosinca prošle godine.

‘Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj’, rekao je Nenad Periš koji se odmah zaputio iz Splita u Beograd.

I sama policija koja je obavila očevid kaže da sve potvrđuje da je pronađen upravo Matej. Međutim, to će se kao i uzrok smrti sa sigurnošću moći utvrditi tek kad stignu nalazi obdukcije te toksikološke i DNK analize koji će biti napravljeni po ubrzanom postupku, javljaju srbijanski mediji.

Zajedno s MUP-om, tužiteljstvo bi trebalo obavijestiti javnost o rezultatima zatraženih analiza koje radi Institut za sudsku medicinu u Beogradu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar