Stanje na cestama 27. 02. 2020. u 07 : 55 sati

Stanje na cestama 27. 02. 2020. u 07 : 55 sati

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Izdvajamo putne pravce : Srednje-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu Mokro-Podromanija trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se promatuje i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza, od danas (27.02.) obustavit će se promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići i preusmjeriti na druge granične prijelaze.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je spromet za teretna vozila i autobuse naprometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

UKOLIKO PRIMJETITE DA SE IZA VAS NALAZI KOLONA OD 5 I VIŠE VOZILA SKLONITE SE SA CESTE NA NAJBLIŽE PROŠIRENJE I OMOGUĆITE NORMALNO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA. NEMOJTE BITI UZROK NASTANKA SAOBRAĆAJNE NEZGODE, JER “I SPORA VOŽNJA UGROŽAVA ŽIVOTE”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar