STANJE NA CESTAMA: Kolnici mokri i skliski, posjedovanje zimske opreme obavezno

STANJE NA CESTAMA: Kolnici mokri i skliski, posjedovanje zimske opreme obavezno

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Zbog klizišta promet je potpuno obustavljen na dionici Razboj – Rudanka, na lokaciji prijevoja Ljeskove vode.

Zbog izvođenja radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Za vrijeme radova, promet se preusmjerava na raskrižje u Topčić Polju.

Zbog radova na dionici M-17 Stup – Blažuj (most na Ilidži), promet je obustavljen i preusmjeren kroz naselje Lužani. Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

-M-4 Tuzla – Kalesija, – M-5 Vitez – Nova Bila, Kiseljak – Busovača (Bilalovac), – M-6.1 Livno – Prisoje, – M-14.1 Bijeljina – Šepak (Pilica), – M-16 Livno – Šujica, – M-17 Konjic – Jablanica (Lendava), – M-18 Semizovac – Olovo (Čevljanovići – Nišići), Olovo – Kladanj, – R-428 Ravno – raskrižje M-6 (Ljubinje – Trebinje).

Zbog klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja. Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar