Stanje na cestama: Poledica, vjetar, kiša…

Stanje na cestama: Poledica, vjetar, kiša…

Prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima mjestimično ugaženog snijega i poledice na kolniku. Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji stvaraju snježne nanose na području jugozapadne Bosne.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na dionici M-17.5 Rakitno – Blidinje zabrana je prometa za teretna motorna vozila. Na dionicama  Tomislavgrad – Šujica – Kupres, Livno – Šujica – Kupres obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Na dionici M-14 Srbljani – Bosanska Krupa usljed snijega došlo je do rušenja više stabala na navedenu dionicu. Vozačima savjetujemo da koriste alternativne pravce.

Na dionici Livno – Šujica (Borova Glava) upozoravamo vozače na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionici M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-5 Sarajevo – Pale (tunel Čeljigovići), – M-6 Grude – Ljubuški (Prispa), ulaz u Stolac, Stolac na raskrižju M-6 i R-427, – M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica), Konjic (raskrižje za Orahovicu), – M-17.6 Dračevo – Svitava, – M-18 Živinice – Stupari (Đurđevik).

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h. Povodom državnog praznika Dana neovisnosti BiH, zabrana je prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH večeras do ponoći.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing