Stanje na cestama u BiH

Stanje na cestama u BiH

Zbog visokih dnevnih temperatura vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Svim sudionicima u prometu skrećemo pozornost na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apeliramo na oprez i poštivanje prometnih propisa. – poručuju iz BiHAMK-a

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, prometuje se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet. Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Podlugovi -Sarajevo sjever, a na mjestu radova prometuje se jednom trakom.

U tijeku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave prometa, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava prometa, uz 15-minutna propuštanja.

Zbog miniranja stijenskog materijala, danas u vremenu od 11:30 do 14:30 sati obustavlja se promet u mjestu Strojice na regionalnom putu Šipovo–Kupres.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar