Stanje novčanih kazni od sada moguće provjeriti i putem interneta

Stanje novčanih kazni od sada moguće provjeriti i putem interneta

Građani Bosne i Hercegovine na web-stranici Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine mogu provjeriti svoje novčane kazne.

Na web-stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu s propisima u Bosni i Hercegovini.

Ako građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu s važećim propisima, javlja BHRT.

Na web stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama iz Evidencije o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji putem web portala Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i web portala nadležnih organa.

Informacija dobivena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeće informacije:

-iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni

-kazneni bodovi (broj kaznenih bodova)

-broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl)

-pregledano (vrijeme u kojem je izvršen pregled).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar