Stipe Miočić prebio Cormiera i ostao prvak UFC-a!

Stipe Miočić prebio Cormiera i ostao prvak UFC-a!

SPEKTAKL Kakva maestralna izvedba Stipe Miočića! Nakon pet rundi rata jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Daniela Cormiera i obranio pojas prvaka teške kategorije

Stipe Miočić pobijedio je Daniela Cormiera jednoglasnom odlukom sudaca 49-46, 49-46, 48-47 nakon pet rundi rata i obranio naslov prvaka teške kategorije na sjajnom UFC 252!

Kakva je to bila izvedba maestralnog Miočića! Cormier skoro pa nije imao šanse. Pet rundi krvavog rata na nogama, maestralnih poteza, taktičkog nadmudrivanja i sjajnih tehnikalija pokazalo je da je Stipe najopakiji čovjek svijeta i da mu nema ravnog. Trilogija je gotova i odlazi u povijest, a Miočić nosi titulu najboljeg teškaša u povijesti UFC-a!

Izgleda da je upalila cijela taktika koju je zajedno s trenerom Marcusom Marinellijem osmislio. Koristio je front kick u tijelo, plasirao koljena u tijelo, odlično se kretao i branio lijevu stranu licu nakon izlaska iz klinča.

Oba borca krenula su rezerviranije i bez srljanja i nakon prve runde Stipe je, čini se, bio u blagoj prednosti. A kako je Cormier preživio nalet u drugoj rundi to samo on zna. Sve je to bilo tu negdje do trenutka kada je Stipe uputio odličan kroše, DC je zateturao i pao, a Miočić pohrlio završiti posao. Krenuo je s ground and poundom, Cormier je preživljavao i jedva dočekao kraj runde. Spasilo ga je zvono!

Nitko nikada nije nathrvao Cormiera kao što je to danas učinio Stipe Miočić. Pa čak niti vrhunski hrvači poput Anthonyja Rumble Johnsona ili Dana Hendersona.

Stipe je odradio sjajan meč, zaključio trilogiju sa stilom i (p)ostao najbolji teškaš u povijesti.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar