Stiže film o praocu monoteističke vjere

Stiže film o praocu monoteističke vjere

Film „Njegov jedini sin“ koji donosi biblijsku priču o Abrahamu premijerno će biti prikazan u kinima u Sjedinjenim Američkim Državama 31. ožujka, na početku Velikog tjedna.

Film je producirao Angel Studios, ista tvrtka koja je snimila Odabrani, vrlo uspješni prikaz pripovijesti o Isusovu životu sa svojim učenicima, koja je imala 420 milijuna projekcija diljem svijeta. Jared Geesey, glasnogovornik Angel Studiosa, rekao je o novoj produkciji: „Morali smo ovu sjajnu priču o vjeri prenijeti na ekran.“

 

David Helling, bivši američki marinac, redatelj je filma Njegov jedini sin. Izvorna ideja ovog ostvarenja bilo je iskustvo koje je doživio nakon što je prošao kroz iračku pustinju i podijelio biblijske priče s publikom na pozornici jednog kazališta. Helling vjeruje da je kvaliteta Izabranih usporediva s Pasijom Mela Gibsona.

Čitanja Biblije tijekom boravka u Iraku dovela su ga do jasnog zaključka: „Gospodin je dao život Bibliji te sam rekao sam sebi: Moram ići u školu filma i naučiti pričati biblijske priče. Proveo sam posljednjih pet godina radeći ovaj film.“

A ovo je filmsko ostvarenje, kako piše zenit.org, ušlo u povijest i prije premijere, jer je to prvi film koji je zajednički financiran prilozima mnogih ljudi i distribuiran u svim kinima u Sjedinjenim Državama. Libanonski glumac Nicholas Mouawad igra Abrahama; Sara Sayem koja je rođena i odrasla u Teheranu glumi Saru; židovsko-američki glumac rođen u Kaliforniji Edaan Moskowitz igra ulogu Izaka.

Producenti su slijedili biblijske smjernice koje ističu snažan događaj iz Abrahamova života, koji je spreman žrtvovati sina jedinca Izaka, te izražavaju paralelizam Isusova predanja na križu s ovnom kojeg Abraham nudi Bogu umjesto Izaka, kako navodi biblijski tekst. Odabir dana premijere filma nije slučajan, nego se želi pojačati smisao produkcije.

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar