Stiže nagla promjena vremena i jako zahlađenje

Stiže nagla promjena vremena i jako zahlađenje

Danas će u Bosni biti pretežito oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Više padalina prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini oblačno s jačom kišom. Prestanak padalina u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

 

U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 7°C, a najviša dnevna oko 12°C. U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežito oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se padaline. Očekuje se jak vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, prenosi N1.

 

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežito oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padalina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između 5 i 10°C i postepeno će opadati.

 

Ponovno snijeg

 

Od četvrtka sa padom temperatura zraka, kiša će u Bosni preći u susnježicu i snijeg a do kraja dana padaline će prestati. Za vikend hladno i bez padalina.  Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni i Hercegovini bit će od 4°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 10°C i 16°C. Od sredine tjedna prognozira se osjetiniji pada temperature zraka, minimalne temperature bit će od -9°C do -4°C u Bosni, do 3°C na području Hercegovine. Maksimalne dnevne između -5°C i -1°C u Hercegovini do 4°C.

 

U razdoblju od 15.02. do 22.02., prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i stabilno ali i vrlo hladno vrijeme. Razdoblje će karakterizirati hladni dani. Niske temperature u Bosni očekuju se tijekom čitavog dana. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -12°C i -6°C u Bosni, do 0°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -8°C i -3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 4°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar