Stiže novo nevrijeme u Bosnu, za Mostar upaljeno narančasto svjetlo

Stiže novo nevrijeme u Bosnu, za Mostar upaljeno narančasto svjetlo

Za cijelu BiH upaljen je žuti meteoalarm koji upozorava na opasnosti koje nose visoke temperature.

Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike, stoji u upozorenju.

Inače, u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

Poslijepodne ili krajem dana u sjevernim područjima Bosne očekuju se pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Vjetar, slab do umjerene, na sjeveru zemlje sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Dnevna temperatura od 29 do 36 stupnjeva.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica, Bugojno 15 stepeni, Ivan-sedlo, Livno, Sokolac 16, Goražde, Kupres, Sarajevo, Srebrenica 17, Bihać, Prijedor, Sanski Most 19, Tuzla, Zenica 20, Banja Luka 21, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Trebinje, Čapljina 22, Mostar 23 i Neum 25.

Opasno vrijeme nastaviti će se i u srijedu. Za taj dan u šest regija u BiH, mostarskoj, sarajevskoj, višegradskoj, banjalučkoj i prijedorskoj, upaljen je narančasti meteoalarm.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela'', navedeno je u uputstvu.

Za taj dan najavljeno je kako će jutarnje temperature biti od 15 do 23 stupnjeva, a dnevne od 31 do 36, lokalno i do 38 stupnjeva.

Za četvrtak i petak najavljeno je kako će u Bosni biti pljuskovi i grmljavina, dok će oba dana u Hercegovini biti sunčano vrijeme.

Građani BiH su upozoreni o nužnoj brizi i zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja.

Također, planirane aktivnosti poželjno je obaviti tijekom prijepodneva, te su mogući su problemi sa snom, uslijed manjka svježine i visokih temperatura zraka tijekom noći.

bljesak info

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar