STIŽU VRUĆINE: Evo kad možemo očekivati stabilizaciju vremena i rast temperature zraka

STIŽU VRUĆINE: Evo kad možemo očekivati stabilizaciju vremena i rast temperature zraka

Jutros je u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano.

Danas će u Hercegovini prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje s lokalnim pljuskovima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, južni i jugozapadni. Na planinama jaki do olujni udari juga. Dnevna temperatura zraka iznosit će od 23 do 29 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Stižu ljetne vrućine

U klimatološko ljeto ulazimo s promjenjivim vremenom, no kiša i pljuskovi držat će se istočnih dijelova Hercegovine. U nedjelju i ponedjeljak ponovno nestabilnije širom Hercegovine. Ako se pitate gdje su ljetne vrućine, stižu u drugom dijelu sljedećeg tjedna, javlja Hercegovina Meteo.

U razdoblju od 6. do 13. lipnja prema trenutnim sinoptičkim materijalima očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Stabilizacija vremenskih prilika uvjetovat će i porast temperature zraka, javlja FHMZ.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju 2. 6. 2024. prevladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sunčanije u prvom dijelu dana. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini. Poslijepodne i dio noći kiša i pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom očekuju se širom zemlje. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29 °C.

U ponedjeljak 3. 6. 2024. pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Intenzivnije padaline na području Hercegovine. Krajem dana očekuje se prestanak padalina. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U utorak 4. 6. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tijekom noći u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu i sjeveru zemlje do 27 °C.

U srijedu 5. 6. 2024. prevladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne u zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28 °C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar