Što je sve policija pronaša kod privedenog T.Ć. iz Ćališa, Prozor-Rama?

Što je sve policija pronaša kod privedenog T.Ć. iz Ćališa, Prozor-Rama?

Policijski službenici odjela kriminalističke policije PU Konjic, uz asistenciju PS Konjic i PS Prozor-Rama, lišili su slobode osobu inicijala T.Č. /1979/ Prozor-Rama, državljanin Republike Austrije zbog osnovane sumnje da je počinio KD,  nezakonita proizvodnja i distribucija opojnih droga.

Dana 02.02.2020. godine policijski službenici PU Konjic  uz usmenu zapovijed Općinskog suda Konjic, izvršili su pretres privatne kuće u mjestu Ometala, općina Prozor/Rama, koju koristi osumnjičeni. Izvršenim pretresom kuće policijski službenici PU Konjic pronašli su kompletnu  laboratoriju za uzgoj opojne droge „MARIHUANE“.

U laboratoriju je  pronađen  inkubator za vještački uzgoj biljaka sa  mladim  sadnicama, pet staklenih tegla i dvije PVC vreće sa suhom zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, četiri kutije sjemenki marihuane i neutvrđena količina na sušenju u više prostorija.

Pretresom objekta još  je pronađeno 11 mobilnih telefonskih aparata, precizna vaga, tri laptopa, te određena količina  predmeta koji su privremeno izuzeti i koristiti će se  u kriminalističkoj istrazi. – Priopoćio je MUP HNŽ

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar