Sto tisuća katoličkih volontera u Poljskoj pomaže u borbi protiv pandemije

Sto tisuća katoličkih volontera u Poljskoj pomaže u borbi protiv pandemije

Katolička Crkva u Poljskoj donacijama i različitim akcijama sudjeluje u borbi protiv širenja pandemije “koronavirusa”, a u sve 44 dijeceze pomaže čak 100 000 katoličkih volontera.

Volonteri tako dijele pakete namirnica i tople obroke starijima i osobama u karanteni, prikupljaju opremu za bolnice, organiziraju virtualne radionice za djecu ili pružaju duhovnu i psihološku pomoć.

Poljski biskupi, kako prenosi IKA, podsjećaju da se još uvijek prikuplja milostinja koja je sada još neophodnija. Naime, milodarima se želi pomoći osobito starijima, usamljenima i beskućnicima, a na mnogim mjestima organiziran je i telefonski kontakt za pastoral i razgovor sa svećenicima.

Uz to, Poljski Caritas pokrenuo je kampanju prikupljanja priloga za zaštitne maske i rukavice za bolnice i zdravstvene djelatnike, a neke biskupije stavljaju svoje prostore na raspolaganje za osobe u karanteni.

Prema zadnjim službenim brojkama na worldometers.info, u Poljskoj je 2 347 osoba zaraženo koronavirusom, a do sada je 35 osoba izgubilo život.

J.P., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar