Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama poziva sve na strpljenje i dalje strogo poštivanje svih mjera koje se donose u cilju zaštite od koronavirus.

Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama poziva sve na strpljenje i dalje strogo poštivanje svih mjera koje se donose u cilju zaštite od koronavirus.

Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama održao je u srijedu, 15.4.2020., sjednicu na temu aktualne situacije po pitanju koronavirusa i požara na području ove općine.

Konstatirano je slijedeće:

Stanje u općini je zadovoljavajuće. Poštuju se zabrane kretanja, policijski sat, ranije zapovijedi o prestanku rada ugostiteljskih objekata i slične zapovjedi. Do sada su donesene mjere zdravstvene zaštite samoizolacije za 360 sugrađana, koje se u najvećoj mjeri poštuju. U samoizolaciji je sada  oko 40 osoba. Dezinficiraju se vozila koja dostavljaju robu, do sada je odrađeno za preko 100 vozila. Ulice i javni prostori se nastavljaju dezinficirati. 

Stanje po pitanju zaštitnih sredstava, posebno dezificijensa, rukavica,  maski i slično je sada dobro. Stigla su određena sredstva i sa razine Županije i Federacije, a najavljeno je još 3000 maski.

Po pitanju požara, Policijska stanica je od 1.3 .do 12.4. evidentirala 13 požara, za 5 većih je utvrđeno izazivanje opće opasnosti, otkrili su 7 počinitelja protiv kojih se kompletiraju  kaznene prijave. U tom utvrđivanju činjenica saslušani će biti  predsjednici mjesnih zajednica, šumare, vatrogasce, kako bi prijave bile što bolje kompletirane.

Pohvalno je bilo sudjelovanje velikog broja sugrađana i organiziranih grupa – lovaca i slično, u gašenju požara.

Po pitanju gospodarstva koje je pogođeno stanjem nepogode, istaknuta je spremnost za kvalitetnom pomoći. Zaključeno je da treba još malo pričekati  mjere koje najavljuje Federacija i Županija, kako bi općinske mjere bile što učinkovitije.

Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama pozdravlja odgovornost koju pokazuju žitelji naše općine u pridržavanju mjera i zapovjedi , te poziva sve na strpljenje i dalje strogo poštivanje svih mjera koje se donose u cilju zaštite od koronavirus.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar