Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama predložio proglašenje stanja prirodne nesreće

Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama predložio proglašenje stanja prirodne nesreće

U uredu Načelnika općine Prozor – Rama 20. ožujka  2020. oržana je 3. sastanak Stožera civilne zaštite općine Prozor – Rama na koje

Konstatirano je slijedeće:

  • Na području općine Prozor – Rama provode se mjere naložene od nadležnih federalnih i županijskih institucija. Za sada nema pozitivnih osoba na korona virus, iako su evidentirani kontakti osoba iz ove oopćine sa osobama pozitivnim na korona virus te se po tom osnovu provode potrebne mjere.
  • Za potrebe trijaže svih pacijenata uspostavlja se poseban trijažni punkt ispred Doma zdravlja u Prozoru.
  • Mjere samoizolacije provode se dijelom uz razumijevanje i dobru suradnju svih kojima je ta mjera određena. Manji broj osoba krše zapovijedi nadležnih federalnih, županijskih i općinskih tijela te se prema njima poduzimaju odgovarajuće sankcije. Siromašnima i onima koji su u posebnim potrebama pristupa se na ljudski način te im se pomaže sukladno potrebama.
  • Sustav međusobnog izvješćivanja putem Operativnog centra Civilne zaštite dobro funkcionira

Usvojeni su Zaključci:

Predlaže se Načelniku proglašenje stanja prirodne nesreće na području općine Prozor – Rama.

Omogućava se utrošak sredstava općinskog Proračuna za potrebe nabavki potrebnih sredstava.

Traži se  strogo postupanja stanovništva sukladno uputama i zapovijedima federalnih, županijskih i općinskih kriznih stožera zaduženih za rješavanje situacije oko korona virusa.

Posebno se traži od svih osoba koje dolaze iz drugih država i područja ugroženih korona virusom da se jave u  Dom zdravlja, i to telefonski na brojeve 036/771-880 ili Hitnu službu na besplatni broj 124.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing