Stožer CZ Prozor-Rama na čelu s dr. Jozom Ivančević pmogao i HNS-u da barem malo progleda

Stožer CZ Prozor-Rama na čelu s dr. Jozom Ivančević pmogao i HNS-u da barem malo progleda

Ni veliki pritisak nije utjecao na Stožer CZ Prozor-Rama  da popusti pred nezakonitim i nehumanim zapovijedima.  Ukazivanje na nezakonitsti i uvjete uspostava karantena, poglavito u HNŽ-u urodilo je zaštitom građana općine Prozor-Rama koji su trebali biti prisilno odvedeni, ali i drugačijih razmišljanja drugih razina vlasti i političkih dužnosnika.

Da je karantena nezakonita, ali još neke mjere priznao je Hrvatski narodni sabor. Na  online sastanku održanom 23. travnja 2020. godine razmatrali su i probleme oko uspostave karantena.

“Dužnosnici su komentirali uspostavu karantena – izolatorija u koje se odvode stanovnici koji su došli u BiH ili oni koji pokušavaju doći. Upućen je poziv svim stožerima, sukladno nadležnostima, koji su donijeli odluke o karanteni, da iste odmah izmjene ili stave izvan snage. Umjesto postojećih karantena potrebno je odrediti izolaciju svima onima koji moraju biti u njoj, a neka je provode pod nadzorom u svojim domovima.”, naglasili su iz HNS-a.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović je poručio: – “Ljudi koji se trenutno nalaze ili su trebali biti odvedeni u nekakav privatni smještaj u Ortiješu kojeg zovu karantena ili tako nekako, su žrtve čudnih polusustava koji su trenutno na snazi.”
Na ove njegove izjave predsjednik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Eugen Ćubela na tiskovnoj konferenciji održanoj 23.travnja 2020. poručio mu je GDJE JE DO SADA BIO?

Naravno, nakon ovoga svega, krenut će se ponovno na općinu Prozor-Rama drvljem i kamenjem.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing