ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Oporba tvrdi da novca ima

ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Oporba tvrdi da novca ima

Predstavnici oporbenih stranaka u Skupštini ŽZH-a su prije početka današnje sjednice održali konferenciju za medije na kojoj su iznijeli svoj zahtjev da se na dnevni red sjednice uvrsti točka o stanju u školstvu u toj županiji s posebnim naglaskom na štrajk u srednjim školama.

Dopunu dnevnog reda sa spomenutom točkom zatražile su sve oporbene stranke u županijskoj skupštini –  HDZ 1990, HRS, HSP i HSP AS.

”Želimo uvrstiti u raspravu temu štrajka u srednjim školama na području ŽZH-a, a vidimo da su štrajk najavili i u osnovnim školama. Mi oporbeni zastupnici smo ovdje ujedinjeni prvenstveno kao ljudi, roditelji. Ovdje nema politizacije i prikupljanja političkih bodova, a i roditelji su podržali ovu inicijativu. Vlada ŽZH-a ne želi sjesti sa sindikatima i to je problem. Nije važno hoće li se dogovoriti, važno je da sjednu i razgovaraju”, kazao je Dobroslav Bukmir (HDZ-a 1990).

Zvonko Jurišić (HSP BiH) naglasio je kako je oporba zajednički zatražila posebnu točku dnevnog reda koja se odnosi na stanje u školstvu s naglaskom na štrajk u srednjim školama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar