ZA STRANCE: Ako hoćeš u BiH, pokaži 150 KM – po danu

ZA STRANCE: Ako hoćeš u BiH, pokaži 150 KM – po danu

Kako vlasti u BiH privlače turiste, ulagače i sve druge koji bi eventualno imali nakanu posjetiti ovu zemlju vidljivo je u novoj odluci od 27. prosinca 2016. godine.  Umjesto da se granice otvaraju i pokušava privući putnike da ne zaobilaze BiH u velikom luku i koriste putne pravce preko Hrvatske i Srbije, naši veliki politički mudraci žele se začahuriti.

U Službenom glasniku Bosne i Hercegovine od 27.prosinca 2016.godine objavljena je Odluka o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranaca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini, koju odluku je donijelo Vijeće ministara BiH.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku BiH, a po istoj utvrđuje se najmanji iznos sredstava potreban za izdržavanje stranaca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini i sredstava za izlazak iz zemlje.

Najmanji iznos sredstava iz ove Odluke, kojima stranac mora raspolagati kod ulaska u BiH za 2017. godinu je 150,00 KM ili protuvrijednost u stranoj konvertibilnoj valuti, za svaki dan namjeravanog boravka u BiH.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar