Stravične priče iz Doboja?! ‘Vlasti skrivaju 100 leševa u trgovačkom centru

Stravične priče iz Doboja?! ‘Vlasti skrivaju 100 leševa u trgovačkom centru

Volonterka iz Sarajeva koja se priključila u pomaganju žrtvama poplave u Doboju preneražena se obratila Dnevnom Avazu:

"Broj stradalih u Doboju čiji se leševi kriju u prostorijama jednog trgovačkog centra dosta je veći nego što to vlasti prikazuju. Prilikom dostave pomoći ugroženom stanovništu ovog grada kojem sam nosila hranu, lijekove i odjeću, vidjela sam da je u tom objektu smješteno 100 leševa. Ovim gradom širi se nesnosan smrad", tvrdi volonterka koja je sve to kazala i u emisiji "Umri muški":

"Kriju mrtve. Čak su jednog čovjeka koji je radio u općini otpustili jer je htio ispričati istinu. Vojska RS brani pristup uopće tom dijelu. Sva pomoć koja se dostavlja, mora se ostaviti na punktovima Crvenog križa ili vojske. Bila sam tamo, ljudi su vidjeli leševe. Čak je i liječnička ekipa bila upućena na mjesto gdje su leševi dovezeni. Doktori s Klinike Koševo bili su i vidjeli sve. Veliki broj mještana obolio je od šuge i žutice. Pitam se zašto svi šute? Gradom se ne može hodati koliko smrdi. To je strahota…" kazala je uznemirena Sarajka.

Apelirala je građanima da ne idu u Doboj bez adekvatne zaštite. Dodala je da će sve što je rekla imenom i prezimenom ispričati i policiji ili vlastima. Ukoliko se ova informacija potvrdi, broj stradalih u ovom gradu popet će se na 130 s obzirom da su nadležni izašli s podacima o pronađenih 30 ljudskih leševa.

Izvor: http://hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar