Streljivo iz Konjica na tržištu SAD-a, Turske i Saudijske Arabije

Streljivo iz Konjica na tržištu SAD-a, Turske i Saudijske Arabije

Gospodarsko društvo ''Igman'' iz Konjica obilježava 65 godina postojanja ili, kako predstavnici poduzeća kažu, 65 godina gospodarskog uspjeha.
Specifična vrsta proizvodnje prepoznata je na svjetskom tržištu pa tako konjički gospodarski gigant pištoljsko streljivo šalje, između ostalog, na tržište Saudijske Arabije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država.
Predsjednik Sindikalne organizacije PD ''Igman'' Senad Bjelevac Feni je kazao da je u ovim teškim vremenima kada je bosanskohercegovačko gospodarstvo "na koljenima" čast i zadovoljstvo predstavljati radnike PD ''Igman''.
– Radnici imaju sve, ljudi su prezadovoljni, plaće, doprinosi, zdravstvo, topli obrok, sve nam je na vrijeme – istaknuo je Bjelevac.
To poduzeće ima oko 360 radnika koji su zaposleni zastalno, a u proteklom periodu zaposlilo je još oko 600 radnika na određeno vrijeme, te, zahvaljujući stabilnim ugovorima, Bjelevac smatra da postoji mogućnost dodatnih zapošljavanja.
Osim muškaraca u proizvodnji streljiva zaposlene su i žene. Muškarci uglavnom rade na punjenju barutom, dok su žene zadužene za pakovanje gotovih metaka.
Bjelevac kaže da radnici rade u uvjetima koji zadovoljavaju najstrožije standarde te da je sigurnost uposlenika na prvom mjestu.
Načelnik Općine Konjic Emir Bubalo Feni je kazao da je PD ''Igman'' d.d. Konjic okosnica razvoja metaloprerađivačke industrije općine Konjic,a da je za to poduzeće vezano još nekoliko tvornica metalske industrije.
Mišljenja je da bi poduzeće trebalo dobiti i podršku države s obzirom na specifičnost proizvodnje.
– Sada posluju jako pozitivno zahvaljujući međunarodnim tenderima, ali država bi trebala pružiti stalnu podršku – istaknuo je Bubalo i podsjetio da je PD ''Igman'' nakon gašenja belgijske tvornice najveća tvornica te vrste u Europi.

prvi.tv

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar