Stručnjaci priznali : Bosanske piramide najveće su arheološko otkriće

Stručnjaci priznali : Bosanske piramide najveće su arheološko otkriće

Definitivno je potvrđeno i međunarodno priznato otkriće piramida u Bosni, priopćili su iz Fondacije arheološki park: Bosanska piramida sunca, dodajući kako su autentičnost piramida potvrdili najpoznatiji svjetski stručnjaci.

piramide visoko

Valery Uvarov, ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa, izjavio je kako su piramide u Visokom jedne od najstarijih građevina ikad građenih na planetu. "Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Zemlji. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti", pojasnio je Uvarov.

piramida11-780x298

Dr. Paul LaViolette, ugledni američki znanstvenik napisao je u svom izvještaju kako su Bosanske piramide najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom trenutku. Timothy Moon kazao je da su piramide djelo visokorazvijene civilizacije iz prethistorijskog doba. Michael Tellinger, očio je sličnosti otkrića bosanskih piramida i megalitnih krugova u Africi. "Unatoč svim otporima bosanske su piramide postale najaktivnija arheološka lokacija na svijetu", kazao je Tellinger.

Istočna Bosna

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing