Subotnji derbi: Hrvatska – Norveška utakmica koja određuje smjer kvalifikacija

Subotnji derbi: Hrvatska – Norveška utakmica koja određuje smjer kvalifikacija

Hrvatska i Norveška igraju od 18:00, a u isto vrijeme će i Robert Prosinečki na klupi Azerbajdžana krenuti po prve bodove protiv Malte.

Važna za vrh je i utakmica Bugara i Talijana koji u večernjem terminu igraju u Sofiji.

Podsjetimo se zajedno ljestvice: Hrvatska i Italija na vrhu s 10 bodova, naši imaju nešto bolju gol razliku. Norvežani su odmah tu iza, imaju samo bod manje od vodećeg dvojca. Slijede Bugari, Malta i Azerbajdžan.

Neka se tradicija održi

Na Euro izravno idu prva dva iz skupine i najbolji od svih trećeplasiranih. Ostali trećeplasirani će u doigravanje. Dakle, po ljestvici u subotu na Maksimiru je derbi kola ove skupine. Prvi protiv trećeg.

Hrvatska i Norveška nikada nisu igrali natjecateljsku utakmicu, ali jesu čak tri prijateljske. I tu su naši bez poraza, odnosno dvije pobjede, u Zagrebu i Rijeci s po 2:1, i najrecentnija od njih bila je uoči Eura u Poljskoj, igralo se u Oslu, bez pobjednika, 1:1.
Nadamo se da se tradicija neće pokvariti ni sutra.I Norvežani su odradili trening u Maksimiru. Puni su samopouzdanja jer su u kvalifikacijama, nakon uvodnog poraza od Italije, nanizali tri pobjede. Norvežani imaju nekoliko aduta koji bi mogli priprijetiti Subašiću, a najviše se priča o Realovom čudu od djeteta 16-godišnjem Martinu Odegaardu.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar