SUČIĆ: “Naletim li u Zadru na Modrića, prvo ću mu reći da nas ne ostavlja!”

SUČIĆ: “Naletim li u Zadru na Modrića, prvo ću mu reći da nas ne ostavlja!”

Hrvatski reprezentativac Luka Sučić punim treninzima vraća se početkom kolovoza. Zadar je destinacija na kojoj se trenutačno nalazi hrvatski reprezentativac Luka Sučić. Nazvali smo ga da čujemo iz prve ruke kako je nakon ozljede, te da porazgovaramo o aktualnim nogometnim temama, zanimljivim našoj javnosti.

Piše: Jure Burić, Sportskejutarnji.hr

Bio je jako dobrog raspoloženja, zvučao je skroz sretno i zadovoljno, a za to ima dva debela razloga: dobrog je zdravlja i više nije sam! Naime, sretno je zaljubljen u djevojku iz “svoga kraja”. Jedna prelijepa Magdalena osvojila mu je vatreno srce. Tako i treba, ljubav je motiv i pokretački motor za bolju budućnost!

“Ha, ha, ha… sve su vam već rekli. Da, točno, već neko vrijeme sam u sretnoj vezi s Magdalenom. Sretni smo!”

Kako se osjećate nakon operativnog zahvata i odrađene rehabilitacije?

“Bogu hvala, sve je na željenoj razini. Zadovoljan sam i ja i team medicinskih stručnjaka, koji je stalno bdio nad mojim oporavkom. Psihički i tjelesno sam na optimalnoj razini.”

Koristite li se još sa štakama?

“Ne, već nakon šest tjedana odbacio sam ta hodajuća pomagala.”

image

Koliko znamo, pripreme Red Bull Salzburga kreću 26. lipnja, hoćete li biti na prozivci toga dana?

“Da, u ponedjeljak je prozivka i početak priprema za sljedeću sezonu. Javit ću se tog dana treneru, ali neću s njima odrađivati taj početni dio priprema. Morat ću odraditi još neke terapije, a suigrači će biti od 29. lipnja do 7. srpnja na zajedničkim pripremama izvan Salzburga. Nakon toga ću im se priključiti, ali za mjesec, mjesec i pol moći ću u potpunosti dodati gas i trenirati bez zadrške. Takav je program i zahtjev struke, koju moram i želim poštovati.”

Nakon ozljede manje se pisalo o vašem mogućem odlasku iz Red Bulla.

“Uistinu ne pratim što se piše i priča po tom pitanju. Meni je u Salzburgu dobro, zadovoljan sam, a sudbina nas nogometaša je ista, nikad se ne zna gdje ćemo osvanuti, u kojem klubu i ligi. Neka sve teče svojim tijekom.”

U Zadru ste u hotelu ili?

“Ne, nisam u hotelskom smještaju, u svom sam stanu.”

Jeste li se možda susreli s kapetanom i vašim imenjakom, Lukom Modrićem?

“Ne, na žalost još nismo naišli jedan na drugog.”

Biste li ga nagovarali da još ne izgovori “zbogom” reprezentaciji ako biste naletjeli na njega?

“Da se vidimo, odmah nakon pozdrava bih ga zamolio da nas ne ostavlja. Naš kapetan, Luka Modrić, od prevelikog je značenja za našu reprezentaciju. Zato, kapetane, ostani!”

Na žalost, Vatreni nisu uspjeli u finalu Lige nacija, a i vi biste bili među njima da vas ozljeda nije spriječila. Kako ste doživjeli tu finalnu utakmicu sa Španjolskom?

“Jako mi je žao što sam bio zaustavljen na tom putu zbog proklete ozljede. Međutim, teško sam podnio poraz, iako znam da je u nogometu sve moguće. Hrvatska se prezentirala odlično, izgubili smo nakon 120 minuta igre iz penala, ali od jednog odličnog suparnika. Moramo biti ponosni i na drugo mjesto. Znam da bi zlato bilo najslađe, ali tako je – kako je. Od srca im čestitam na uspjehu jer srebro je uspjeh! Htio bih opet posebno istaknuti fenomen naših navijača. To je fantastično što su napravili, u drugu državu njih je oko 35.000 došlo dati potporu svojim ljubimcima. Mislim da to nitko na svijetu još nije doživio. Fantastična priča, istinita! Ta kulisa još mi je u očima, urezana u glavu! Sve čestitke i respekt, zaslužili su!”

Spominjani ste prije i kao dio ekipe U-21 za Europsko prvenstvo, i tu vas je izbacila ozljeda. Jeste li gledali suigrače u prvom okršaju s Ukrajinom?

“Gledao sam taj poraz mojih dojučerašnjih suigrača. Žao mi je. Sad ih čeka težak dvoboj sa Španjolskom, gdje će moći popraviti dojam s posrtaja protiv Ukrajine. Istina, nekoliko igrača je također ozlijeđeno i nisu mogli biti u kadru.”

Jeste li u kontaktu s nekim od suigrača, sadašnjih mladih reprezentativaca?

“Da, čujem se i dopisujem s nekoliko njih. Nitko nije sretan zbog tog poraza, ali idemo dalje, bez pesimizma. Iz poraza se uvijek da nešto i naučiti. Neka im je sa srećom protiv mlade Furije!”

Zadar je atraktivno odredište, posebice u ovo doba godine, jeste li koga susreli iz svijeta nogometa?

“Da, sreo sam Livaju, pozdravili smo se i malo popričali.”

 

ZA U-15 NASTUPA

5 nastupa/1 gol

ZA U-16 VRSTU

1 nastup/0 golova

ZA U-17 VRSTU

8 nastupa/4 gola

ZA U-19 VRSTU

3 nastupa/0 golova

ZA U-21 VRSTU

9 nastupa/5 golova

ZA A VRSTU

4 nastupa/0 golova

Foto: Tom Duravec/Cropix

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar