Suđenje za aferu “Respiratori”: Novalić danas iznosi završne riječi

Suđenje za aferu “Respiratori”: Novalić danas iznosi završne riječi

Pred sudskim vijećem Suda Bosne i Hercegovine obrana Fadila Novalića, prvooptuženog u predmetu o spornoj nabavci respiratora, iznijet će danas svoje završne riječi.

Predmet “Fadil Novalić i drugi”, slučaj koji je pred Sudom BiH već duže od dvije godine, polako se bliži kraju, a nakon što su na ročištu prošlog tjedna  tužitelji Tužilaštva BiH iznijeli svoje završne riječi.

Dvije godine suđenja

Tako će danas, s početkom u devet sati, obrana Fadila Novalića, prvooptuženog u ovom predmetu, na čelu s braniteljicom federalnog premijera Vasvijom Vidović, iznijeti svoje završne riječi u ovom postupku.

Podsjećamo, osim Novalića, optuženi u ovom predmetu su i Fahrudin Solak, suspendirani direktor FUCZ, Fikret Hodžić i kompanija “FH Srebrena malina” i Jelka Miličević – federalna ministrica financija.

100 kineskih respiratora

Predmet je pokrenut zbog kupovine 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM za vrijeme prvog vala pandemije koronavirusa u ožujku 2020. godine.

Prošlog tjedna, pred sudijom Brankom Perićem, tužitelji Džermin Pašić i Mirza Hukeljić analizirali su i uvezivali dokaze prikupljene u ovom predmetu, tijekom opsežne istrage, a sve u sklopu završnih riječi.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar