Sudski vještak o nestanku Danke Ilić: “Ne sluti na dobro”

Sudski vještak o nestanku Danke Ilić: “Ne sluti na dobro”

Specijalist sudske medicine i stalni sudski vještak dr. Ljubiša Božić komentirao je slučaj nestanka djevojčice Danke Ilić (2) za Kurir televiziju.

Fokus istrage

“Čini se da je fokus istrage i predistražnih radnji sada drugačiji. U prvom trenutku je istraga krenula na temelju primarnih izjava i podataka – da je dijete bilo u nečijoj blizini i da ga od tog trenutka više nema. Kada nemate drugi izvor informacija, onda krećete od onoga što imate sve dok se ne uvjerite da je bilo tako ili nije bilo tako”, pojasnio je.

Smatra da je razlog promjene tijeka istrage najvjerojatnije informacija koju je policija dobila, ali nije je iznijela u javnost.

“Rekao bih da se smjer istrage promijenio zahvaljujući novim informacijama koje policija očito nije željela objaviti, a ne zato što su oni uspjeli pretražiti svaki metar na tom prostoru. Dijete nije moglo negdje daleko šetati. Drugo, mala djeca imaju strah od nepoznatog. Djeca se uvijek vrte oko svojih roditelja i tamo gdje im je sve poznato”, rekao je Božić i dodao: “Postoje tu razlike među roditeljima, tako da ima nečega što nije usklađeno. Postoji taj neki prostor, neki interval koji nije pokriven. Što se tiče zabrane pristupa vikendici, ako je kroz njega prošlo mnogo ljudi to je malo zakašnjela reakcija. Bojim se da s prolaskom vremena ovo ne sluti na dobro”, rekao je.

Neprovjerene informacije

U vezi nestanka dvogodišnje Danke Ilić, oglasio se MUP za Kurir nakon što su pojedini mediji prenijeli neprovjerenu informaciju da je djevojčica pronađena živa i zdrava. “Apsolutno nije točno da je Danka Ilić pronađena, uputili smo apel svima koji su uključeni u tijek istrage da neprovjerenim informacijama ne remete istragu”, rečeno je iz MUP-a za Kurir.

Kako doznaju, policija i Uprava kriminalističke policije rade svim snagama i sredstvima koji su im na raspolaganju kako bi potragu priveli kraju, stoga je od velike važnosti da se postupa u skladu sa situacijom. Naime, kako se u srijedu pisalo, bugarska granica nalazi se u blizini Banjskog Polja, a susjedi, ali i djed, strahuju da, s obzirom da curici nema ni traga, postoji mogućnost da nije u blizini.

Gubi joj se svaki trag

Što se tiče roditelja malene Danke, iz policije nisu mogli puno reći.

“Oboje su saslušani, iako je majka djevojčice odbila poligraf zato što je u drugom stanju. Cijela situacija je čudna, ali nadamo se najboljem”, rekao je izvor neslužbeno za Kurir. Podsjetimo, Danki se svaki trag gubi od utorka oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Ona je nestala dok se igrala s majkom i bratom, a nije pronađena ni nakon dva dana potrage. Roditelji djevojčice odvedeni su u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove kćeri. Otac je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, a majci, koja je u drugom stanju, mobitel je odnesen na vještačenje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar