SUSJEDI O STRAVIČNOM ZLOČINU: “Znala mi je lupati na vrata u 12 navečer. Ulica ne može odgajati djecu. Baka te odgoji, ti je ubiješ”

SUSJEDI O STRAVIČNOM ZLOČINU: “Znala mi je lupati na vrata u 12 navečer. Ulica ne može odgajati djecu. Baka te odgoji, ti je ubiješ”

Ekipa Avaza bila je jučer u ulici Paje sokak, općina Stari Grad Sarajevo, gdje su u subotu dvije maloljetnice, od kojih je jedna njena unuka, udavile 74-godišnju S. S.

Ovaj događaj potresao je građane Sarajeva, ali i cijelu državu jer je utvrđeno da je jedna od njih staricu držala za noge dok ju je druga davila.

Divna žena

U ulici je jučer vladala potpuna tišina, svi stanari su u šoku i ne mogu vjerovati što se dogodilo. Neki od njih nisu smogli snage ni da govore o ovom mučnom činu.

Susjed kojeg su zatekli istaknuo je da se osjeća loše i da još ne zna što se točno dogodilo.

“Poznavao sam je, muž joj je bio limar. Bili smo zajedno na straži u ratu. Gospođa je bila vrlo fina. Žalosno je ovo što se dogodilo”, rekao nam je.

Drugi susjed je kazao da djevojčica koja je ubila svoju baku ide s njegovim sinom u školu i da se uvijek plašio da “ne pokvari“ i ostalu djecu.

“Djevojčica je prerano odrasla. Znate kako to ide u društvu “hajde zapali, hajde ovo probaj i slično“… To čitavo društvo kao divlje da je bilo, uvijek su se svađali, lupali na vrata”, ispričao nam je.

Ulica ih odgojila

Susjeda koja je u nekoliko navrata djevojčicu i slala kući jer je predugo bila napolju kazala nam je da joj je majka dobra i vrijedna žena.

“Meni je žao njene mame, ode da zaradi koru kruha, bori se. Majka je odlična, a nana je još bolja bila. Valja to izdržati sve”, prokomentirala je susjeda.

Kako je dodala, djevojčica je bila problematična.

“Znala mi je lupati na vrata u 12 navečer. Ulica ne može odgajati djecu. Baka te odgoji, ti je ubiješ”, kazala je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing