Sutra konačni obračun dr. Zvonke Jurišića s njegovim neistomišljenicima u HSP-u BiH

Sutra konačni obračun dr. Zvonke Jurišića s njegovim neistomišljenicima u HSP-u BiH

SARAJEVO – Za sutra (utorak, 19. svibnja) je sazvana 15. sjednica Glavnoga stana Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH) s početkom u 16.30 sati u Hotelu Grand u Sarajevu (ul. Muhameda ef. Pandže 7).

Na sjednici se očekuje konačan obračun o tomu hoće li Zvonko Jurišić, kao nekada Zdravko Hrstić, uspjeti raspustiti podružnice, visoke dužnosnike izbaciti iz stranke i tako zacementirati bilo kakve demokratske procese u stranci. Iz dobro obaviještenih izvora iz stranke doznali smo kako će pojedina županijska vijeća napustiti sjednicu u slučaju da stvari krenu tijekom kako je to predvidio Zvonko Jurišić.

Očekuje se da će se najviše polemike voditi oko toga je li Nikola Raguž na legitiman način izabran za predsjednika Mladeži na Saboru na kojem su za njega glasovali navijači Želje jer se postavlja pitanje njegovoga članstva u Predsjedništvu stranke i u Glavnome stanu?

Osim toga, glavni adut onih članova Glavnoga stana HSP-a BiH koji su za istinsku revitalizaciju i demokratizaciju stranke bit će sama legitimnost Glavnoga stana.

Naime, od 25 članova Glavnoga stana koji su izabrani na zadnjem saboru samo njih sedam dolazi na sjednice u zadnje vrijeme, a ukupno ih se vodi oko 12 da su još članovi Glavnoga stana od čega njih četvero već više od dvije godine ne dolaze na sjednice. Bilo kako bilo očito je da ovakav Glavni stan više nema legitimitet i da bi se trebao održati izvanredni sabor stranke.

Međutim, to je teško za očekivati da će se dogoditi budući je Zvonko Jurišić preko svojih ljudi već uspostavio mrežu unutar stranke za raspustiti podružnice i izbaciti nepoželjne kako bi mogao sam kontrolirati stranku. Ipak ostaje za vidjeti nastavlja li HSP BiH po starome ili može na kvalitetan način nadići ovu krizu?

Povijest ove političke stranke govori kako nije isključeno i osnivanje neke nove stranke koju bi pravila skupina nezadovoljnih, a po nekom nepisanom pravilo ta nova stranka je gotovo uvijek osvajala veći broj od samog HSP-a BiH.
dnevno.ba

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar