Sve je spremno za VII. tradicionalnu veslačku regatu „Lake to lake“ na Ramskom jezeru

Sve je spremno za VII. tradicionalnu veslačku regatu „Lake to lake“ na Ramskom jezeru

Sve spremno za VII. Veslačku regatu „Lake to lake“ na Ramskom jezeru koja će biti  24. i 25.08.2019. godine kao IV. mini kup.

Prvog dana regate, 24. kolovoza 2019. bit će predavanje prof. dr. Marina Marinovića, višegodišnjeg predsjednika Hrvatske veslačke i kajakaške reprezentacije, uspješnog kondicijskog trenera poznatih hrvatskih sportaša i trenutnog profesora na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predavanje je u dvorani Franjevačkog samostana na Šćitu s početkom u 19 sati.

„Od utemeljenja kluba 2013. godine  pokušavamo ramskoj mladeži približiti vrijednosti veslačkog sporta. Na ruku nam ide prekrasan ambijent Ramskog jezera i potpora lokalne vlasti na čelu sa dr. Ivančevićem. Loše je to što je veslački sport u BiH prilično nepoznat, nemamo krovni savez koji bi brinuo o ovom sportu. Zato smo rješenje našli na prilično originalan način – registrirali smo i klub u Dalmaciji, tako da smo punopravni članovi Veslačkog saveza Dalmacije, natječemo se kao hrvatski klub širom Hrvatske i Europe, gdje bilježimo odlične rezultate“, rekao nam je Luka Markešić, Predsjednik Veslačkog Kluba Rama.

Natjecateljski dio je u nedjelju 25. kolovoza 2019. od 9:00 sati na Ramskom jezeru. Poslije natjecanja svečana dodjela medalja i pehara za najuspješnije sportaše.

Filip Šimunović, trener VK Rama i nositelj organizacijski aktivnosti je kazao: „Na ovogodišnjoj IV. mini veslačkoj regati sudjeluje uz naš klub i klubovi iz Dalmacije i Zagreba. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu mladih veslača. Natjecanje će se odvijati na zapadnoj strani Šćita. Svim natjecateljima želimo dobrodošlicu i dobar uspjeh na natjecanju. Pozivam sve koji mogu doći da prate ovu regatu.“
Istog dana u večernjim satima je večer vina i meze uz klapu Samoana s Novog Zelanda u Laguna klubu od 19 sati. Sigurno će biti zanimljivo poslušati ovu klapu koja je do sada nastupala na raznim događajima u hrvatskim i pacifičkim krugovima njegujući samoanski a capella zvuk.

Organizator ovog zanimljivog sportskog, turističkog i kulturnog događaja je Veslački klub Rama, a pokrovitelj je općina Prozor-Rama i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar