• Svečano otvaranje „Janovog mosta“ danas u Docu na Lašvi
  • Svečano otvaranje „Janovog mosta“ danas u Docu na Lašvi
  • Svečano otvaranje „Janovog mosta“ danas u Docu na Lašvi

Svečano otvaranje „Janovog mosta“ danas u Docu na Lašvi

Svečana ceremonija otvorenja „Janovog mosta“ će biti upriličena u mjestu Dolac na Lašvi danas, 27. listopada 2022. godine, s početkom u 17:00 sati.

Kako je rečeno iz Turističke zajednice Srednjobosanske županije, završene su posljednje pripreme za svečanu ceremoniju otvorenja biciklističko-pješačkog mosta koji se nalazi na dionici biciklističke staze „Stare pruge“ u mjestu Dolac na Lašvi kod Travnika.

Direktor TZ SBŽ Miroslav Matošević je istaknuo da je Turistička zajednica donijela odluku da se most nazove po tragično preminulom dječaku Janu Lediću.

„Naziv mosta, Janov most, vezan je za tragično preminulog Jana Ledića budući da je indirektno zaslužan za izgradnju mosta. On je zapravo maštao o mostu koji bi ga povezivao s njegovim prijateljima”, dodao je Matošević.

Naime, na nagovor, njegov otac, travnički arhitekt Josip Ledić je besplatno projektirao biciklističko-pješački most koji Turistička zajednica SBŽ realizira u okviru izgradnje i uspostave biciklističke staze od Lašve do Jajca“, kazao je Matošević.

Ledić je inače poznat i javnosti općine Prozor-Rama kao arhitekt kompleksa gradskog parka, galerije i muzeja kojim je aplicirao na Javni natječaj te kao arhitekt idejnog rješenja buduće tvornice GS-“Rama”.

Kako je kazao Matošević, općina Travnik je u vrlo kratkom vremenskom periodu dobila dva korisna mosta, a u samom uređenju “Janovog mosta”, ističe da su se, pored TZ SBŽ koja je nostitelj aktivnosti izgradnje, volonterski angažirala i poduzeća „Ledić arhitektura“, „GP TECTA“ , te MZ Dolac na Lašvi i drugi pojedinci kako bi područje oko mosta kao i sam most dodatno uljepšali i uredili. Također, rečeno je da je na samoj lokaciji postavljeno i odmorište za bicikliste i prolaznike.

Projekt izgradnje i unapređenja biciklističke staze na trasi stare uskotračne pruge financirano je iz sredstava EU kroz projekt „Jačanje turističkog sektora SBK/KSB“ koji financira EU preko Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Implementator projekta je Turistička zajednica SBK/KSB.

Foto: SrednjaBosna.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar