Svećenik pokrenuo katoličku televiziju iz župnog ureda

Svećenik pokrenuo katoličku televiziju iz župnog ureda

U Gornjoj Austriji, u župi Neumarkt am Hausruck djeluje katolička televizija KIT-TV “Kirche ist toll” (Crkva je odlična). Nju je 2007., doslovce iz župnog ureda, pokrenuo svećenik vlč. Josef Gratzer .

“Radim nešto o čemu pojma nemam, ne primam plaću za to, ali sve se odvija dobro”, kazao je pokretač televizije. Inače, KIT-TV se uzdržava i živi od Božje providnosti i milodara. Može se gledati u cijeloj Austriji i preko interneta diljem svijeta.

Zanimljivo, vlč. Josef je kasno duhovno zvanje i tek je sa 49 godina zaređen za svećenika. Godine 2006. postao je župnikom u Neumarktu. Njegova prvobitna namjera je bila da stari, bolesni i nemoćni župljani mogu uživo pratiti prijenos svete mise i tako je sve počelo.

Danas jedan svoj dio svećeničke plaće ulaže u televiziju koja se može pratiti 24 sata na dan. U svemu mu pomaže samo jedan trajni đakon sa suprugom. Uz rad na televiziji vlč. Josef je župnik u dvije vjerničke zajednice.

Iskustvo s televizijom dobro mu je došlo u vremenu pandemije koronavirusa kada su mnogi, barem nekoliko sati tjedno, krenuli njegovim primjerom.

/Izvor: Nedjelja.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar