Sveučilište u Mostaru osnovalo tiskaru pa onda tisak dalo drugoj tiskari

Sveučilište u Mostaru osnovalo tiskaru pa onda tisak dalo drugoj tiskari

U četvrtak je u Mostaru od strane Sveučilišta u Mostaru otvorena Prva Sveučilišna tiskara u Bosni i Hercegovini. Iz Sveučilišta su naveli kako se radi o moderno opremljenoj elektroničkoj tiskari koja će omogućiti puno lakše tiskanje svih izdanja nastavnika i publikacija Sveučilišta. – piše Hercegovina.info

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru Ivo Čolak kazao je kako će tiskara raditi punom parom i bit će u potpunosti iskorištena, a značit će i ogromnu uštedu Sveučilištu.

Presijecanjem vrpce tiskaru, a zatim i galeriju svečano su otvorili dr. Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH, prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar.

Otvorili tiskaru, a dodijelili Ugovor za usluge tiska drugoj tvrtci.

 

Unatoč tome što sada imaju svoju vlastitu tiskaru, Sveučilište u Mostaru je objavilo nabavku te na osnovu iste i dodijelilo Ugovor o nabavki usluga tiska za Sveučilište u Mostaru. Tako je posao od 355.883 maraka bez PDV-a dodijeljen tvrtci Fram-Ziral d.o.o. Ugovor bi trebao trajati od 03.12.2020. godine do 03.06.2022. godine.

S obzirom da je sveučilišna tiskara namijenjena za lakše tiskanje svih izdanja nastavnika i publikacija Sveučilišta, za vjerovati je kako će ova nabavka biti iskorištena za neke druge tiskarske usluge koje očito moderno opremljena elektronička tiskara Sveučilišta ne može pokriti.

 

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar