Svijet se divi hrvatskom kapetanu: Luka je najbolji igrač El Clasica

Svijet se divi hrvatskom kapetanu: Luka je najbolji igrač El Clasica

Najbolji igrač El Clasica. Pazio je na sve, oduzeo toliko lopti i vodio igru Reala. Dominirao je i nastup završio asistencijom, pišu Španjolci te na kraju poentiraju: Luka Modrić je bio spektakularan

Luka Modrić sve je oduševio u El Clasicu. Osim što je asisitrao za gol Sergia Ramosa u zadnjih trenucima utakmice, posebno je oduševio besprijekornom igrom u obje faze.

Naročito u defenzivi gdje je bez pogreške ordinirao u vlastitoj polovici, čitajući igru te iznoseći lopte za kvalitetnu tranziciju Reala. Poslije utakmice Luka je rekao sljedeće:

– Jako važan i zaslužen bod. Borili smo se do kraja i nismo odustali u nijednom trenutku. Igrali smo dobro, posebno u prvom poluvremenu. Oni su dominirali u drugom i poveli, ali mi nikada nismo odustali. Ovakav gol u Clasicu je kao pobjeda. Jako je bitno i da smo ostali na vrhu ljestvice i da nismo popustili. Sada samo moramo tako nastaviti. U dobroj smo formi s odličnim nizom i igramo s puno samopouzdanja. Imamo 33 utakmice u nizu bez poraza. Imamo igrače svjetske klase i ako igramo kao momčad, i dajemo sve na terenu, onda nas jako teško netko može pobijediti.

Asistencija Sergiju Ramosu bila je kopija gola Reala protiv Atletica u finalu Lige prvaka 2014. Najbolji u najvažnijim trenucima.

View image on TwitterView image on Twitter

Luka Modric’s first half by numbers vs. Barcelona:

97% pass accuracy
3 interceptions
2 clearances
1 tackle won

Controlling El Clasico.

– Modrić je bio okosnica Reala. Ukrao je loptu gotovo svakom igraču Barcelone, uključujući i Messija. Besprijekorno je čitao igru suparnika i vodio igru svoje momčadi. Pored toga, asistirao je za jedini gol Reala – smatra katalonska La Vanguardia.

Luka Modric game by numbers vs. Barcelona:

100% take-ons
95% pass acc
3 chances created
3 interceptions
2 tackles won
1 assist
[@Squawka]

Luka se morao brinuti za smanjivanje koridora za igru Leu Messiju. Budući da ovaj nije ništa posebno napravio, zadatak je uspio.

– Na početku je više pozornosti obraćao na čuvanje Messija, kojeg je jedini mogao zaustaviti, ali je kasnije počeo i razvijati igru Reala. Za kraj vrhunske predstave upisao je i asistenciju – piše katalonski Sport.

View image on TwitterView image on Twitter

RM have done a brilliant job blocking off zone 14, a lot of that is down to Luka Modric’ brilliant defense.

El Mundo Deportivo je također oduševljen izvedbom našeg kapetana.

– Najbolji igrač El Clasica. Pazio je na sve, oduzeo toliko lopti i vodio igru Reala. Dominirao je i nastup završio asistencijom za gol te završavaju u stilu:

– Modrić je bio spektakularan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar