• Svjetska banka financira energetsku učinkovitost za Srednju školu Prozor s 229.192,25 KM
  • Svjetska banka financira energetsku učinkovitost za Srednju školu Prozor s 229.192,25 KM

Svjetska banka financira energetsku učinkovitost za Srednju školu Prozor s 229.192,25 KM

Svjetska banka financira energetsku učinkovitost za Srednju školu Prozor u sklopu projekta „Energetska učinkovitost u BiH“.  Projekt energetske učinkovitosti Svjetska banka realizira  preko Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Vlade HNŽ-a.

Vlada HNŽ-a je na sjednici održanoj 12. ožujka 2019. izvršila izbor objekata koji ulaze u projekt.  Zahvaljujući lobiranjima zastupnika u HNŽ-u iz općine Prozor-Rama Srednja škola Prozor je ušla među  pet odabranih. Zanimljivo bi bilo vidjeti koji su to ministri u Vladi HNŽ-a podržali školu u Prozoru umjesto Stoca.

Vlada HNŽ-a  će preko svog radnog tijela sudjelovati s Federalnom jedinicom za implementaciju projekta u izradi dokumentacije, izboru izvođača radova, nadzoru radova i prihvaćanju odluke o zaduženju.

Ovim projektim Srednja škola Prozor dobiva sredstva u iznosu od 229.192,25 KM kojima će biti izmjenjen azbestni krov i ugrađena nova fasada zgrade škole.

U usporedbi s ovim dobro je dodati da je općina Prozor-Rama nakon rata za Srednju školu Prozor izdvojila  1.206.531,55 KM.  Do godine 2009. Izdvojena je 61.500 KM, a od te godine od kada je načelnik općine dr. Jozo Ivančević izdvojeno je 1.145.031,55 KM i to za opremanje, obnovu škole i izgradnju objekta za strukovna zanimanja.

Srednju školu su pomagali Vlada Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti te Vlada Japana.

Povezani članci:

Zanimanja u SŠP

Strojarska zanimanja

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar