Svjetski dan Crvenog križa 8. svibnja

Svjetski dan Crvenog križa 8. svibnja

Svake godine 8. svibnja širom svijeta organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ovaj datum obilježava se na dan rođenja Henry Dunant, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ovim datumom ujedno počinje i Tjedan/Sedmica Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koja traje do 15.05.2022. godine.

U skladu sa preporukama Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ove godine, ovaj za nas značajan datum, obilježavamo sloganom „Budi čovjek“.

Cilj ovogodišnje kampanje je povezati ljude kroz jednostavna djela ljubaznosti

Činjenica je da svi volimo mala jednostavna djela ljubaznosti, i kada smo strana koja prima, ali i kada smo strana koja daje osjećaj je poseban. Iako nam se nekad ovakva djela čine malim ona mogu biti značajna za osobe kojim pomažemo i imaju daleko veći efekat nego se čini na prvu.

I prije nego shvatite, kroz ova mala djela ljubaznosti svi postajemo međusobno povezani, a ona se vremenom množe jer dobrota rađa dobrotu. Naposlijetku, ove male akcije imaju ogroman globalni utjecaj. Baš kao što lokalna akcija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ima zaista globalni doseg.

Cilj je učiniti „ljubaznost“ sinonimom za Crveni križ i Crveni polumjesec jer nas upravo ljubaznost vraća na osnove onog što mi radimo kao Pokret jer je naša svrha zaštiti život i zdravlje te osigurati poštovanje prema svakom ljudskom biću.

“Zahvaljujemo se svim našim donatorima,dobrovoljnim darovateljima krvi, sugrađanima i volonterima plemenitog srca, koji kroz različite akcije i doprinose pomažu rad Crvenoga križa. Sretan Svjetski dan Crvenog križa”, poručili su iz Crvenog križa Općine Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar