SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA: “Sve što radimo, radimo od srca”

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA: “Sve što radimo, radimo od srca”

Organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca svake godine 8. svibnja širom svijeta. Ovaj datum obilježava se na dan rođenja Henry Dunant, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ovim datumom ujedno počinje i Tjedan/Sedmica Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koja traje do 15.5. 2022. godine

“U skladu sa preporukama Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ove godine, ovaj za nas značajan datum, obilježavamo pod motom „Sve što radimo, radimo #odsrca“. Svjetski dan Crvenog križa I Crvenog polumjeseca (CK/CP) je vrijeme kada slavimo duh humanosti koji vodi našu organizaciju I dan kada se prepoznaju pojedinci koji se ističu u svojim zajednicama. Ove godine 8. svibnja, želimo istaknuti univerzalne, ljudske i raznolike aspekte Pokreta tako što ćemo se fokusirati na volontere i uposlenike CK/CP I njihovu uključenost u našim zajednicama.

“Ovog Svjetskog dana CK/CP slavimo “naše ljude” u zajednicama i susjedstvima koji čine razliku u našim životima i životima drugih oko sebe. Iako nam se nekad djela čine malim ona mogu biti značajna za osobe kojima pomažemo i imaju daleko veći efekt nego se čini na prvu. I prije nego shvatite, kroz ova mala dijela humanosti svi postajemo međusobno povezani, a ona se vremenom množe jer dobrota rađa dobrotu. Naposljetku, ove male akcije imaju ogroman globalni utjecaj. Baš kao što lokalna akcija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ima zaista globalni doseg”, pojašnjavaju iz Crvenog križa

Cilj nam je učiniti „humanost“ sinonimom za Crveni križ i Crveni polumjesec jer nas upravo ljubaznost vraća na osnove onog što mi radimo kao Pokret jer je naša svrha zaštiti život i zdravlje te osigurati poštovanje prema svakom ljudskom biću. Zahvaljujemo se svim našim donatorima, dobrovoljnim darovateljima krvi, sugrađanima i volonterima plemenitog srca, koji kroz različite akcije i doprinose pomažu rad Crvenoga križa. Sretan Svjetski dan Crvenog križa!”, poručuju iz Crvenog križa općine Prozor-Rama.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing