Svjetski veslački prvak na pripremama u Rami

Najbolji hrvatski veslači Damir Martin, Marcela Milošević i Karla Milošević, predvođeni izbornikom hrvatske veslačke reprezentacije Srećkom Šuk stigli su jučer na desetodnevne pripreme na Ramsko jezero. Odlični uvjeti koje pruža veslački centar Rama i Ramsko jezero pravi su mamac za sve ljubitelje veslačkog sporta, a napose profesionalce koji  teže vrhunskim svjetskim rezultatima.

Prema riječima Srećka Šuk, trenutno u Rami postoje odlični uvjeti za pripreme vrhunskih veslača koje ove godine očekuje nekoliko velikih natjecanja. Cilj ovih priprema je obnoviti snagu i pronaći mir, koji će biti potreban već početkom petog mjeseca, kada se od 8. do 10. svibnja održava Svjetski kup na Bledu u Sloveniji. A već krajem svibnja održava se Europsko prvenstvo u Poljskoj.

Damir Martin jedan je od najtrofejnijih hrvatskih veslača, koji je 2010. i 2013. godine bio Svjetski prvak u četvercu na pariće, 2011. godine treći na Svjetskom prvenstvu, a 2012. godine osvojio drugo mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu, te iste godine na Europskom prvenstvu osvojio drugo mjesto u samcu.

Prošlu godinu nije nastupao zbog ozljede leđa, vratio se spreman i od njega Hrvatska očekuje iznimne rezultate na predstojećim natjecanjima.

Sestre Marcela i Karla Milošević najbolje su veslačice u Hrvatskoj, pred njima je blistava budućnost. Karla je 2014. godine zajedno sa Žani Krakić na Svjetskom seniorskom Prvenstvu U23 u Vareseu osvojila šesto mjesto. Prvakinja je Hrvatske.

Marcela je 2013. godine osvojila brončanu medalju u samcu na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska). Marcela je kao juniorka bila šesta na Svjetskom prvenstvu.

Ove dvije hrvatske veslačice pokušati će izboriti olimpijsku normu. Hrvatska nikada od svoje samostalnosti  nije imala nijednu ženu na Olimpijskim igrama. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar