Talibani ubili afganistanskog pjevača: ‘Glazba je zabranjena’

Talibani ubili afganistanskog pjevača: ‘Glazba je zabranjena’

Glazba je zabranjena u islamu, ali nadam se da ćemo uvjeriti ljude da ne rade takve stvari, umjesto da vršimo pritisak na njih, rekao je glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid. – prenose 24sata.hr

Talibani su brutalno ubili afganistanskog pjevača narodne glazbe Fawada Andarabija u selu Andarab, objavio je na Twitteru bivši afganistanski ministar unutarnjih poslova Masoud Andarabi, piše Al-Arabiya.

– Donosio je radost ovoj dolini i njezinim ljudima – napisao je Andarabi u tvitu uz snimku pjevača.

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid nakon preuzimanja grada rekao je u intervjuu za New York Times da je glazba zabranjena na javnim mjestima.

– Glazba je zabranjena u islamu, ali nadam se da ćemo uvjeriti ljude da ne rade takve stvari, umjesto da vršimo pritisak na njih – rekao je.

Dok je Afganistan bio pod vlašću talibana u 90-ima, glazba i ostali televizijski i kino sadržaj bio je zabranjen, a kršenje se strogo kažnjavalo. Nakon 2001. i američke intervencije u Afganistanu, glazba je ponovno dopuštena. Postoji strah od povratka represivnom talibanskom režimu koji je Afganistanom vladao od 1996. do 2001. godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar