Technabit iz Prozor-Rame dobio nagradu za inovacije

Švedsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini jučer je u Sarajevu dodijelilo Challenge certifikate kompanijama pobjednicama iz drugog kruga molbi Challenge – poziv kompanijama na natjecanje za ekonomsku podršku njihovim poslovnim idejama.

Oko 300 registriranih mikro i malih kompanija iz Bosne i Hercegovine i Švedske podnijelo je molbu, a zadnji datum prijema molbi za drugi krug bio je 30. svibnja 2014. godine. Njih devet je dobilo certifikat. 



Nakon ocjenjivačke procedure dodijeljena je podrška za svaku od devet kompanija, Agromont, Rubicon, Tarevci, Net Consulting, Rukotvorine, Balkan Star, Technabit, Krompir.ba i SpacePrint, javlja portal Klix.ba.



Njihovi poslovni planovi sastojali su se od jasnih elemenata za daljnje mogućnosti razvoja, kao što su povećanje kapaciteta, transfera tehnologija i stvaranje radnih mjesta. 



Kompanije će provesti projekte unutar različitih poslovnih sektora, od proizvodnje namještaja, konzultacijskih usluga u području poslovne etike, do IT servisa, kao što je 3D ispis. 



Šefica za razvojnu suradnju u švedskom veleposlanstvu Marie Bergström kazala je da za Švedsku ovaj projekt predstavlja jedan vid financiranja budućnosti BiH. 



"Nadamo se da su ovi poduzetnici budućnost i zvijezde BiH, da će oni dobiti sredstva za svoj biznis i da će biti dio moderne Bosne i Hercegovine koju mi podržavamo na putu ka Europskim integracijama jer to je naš primarni cilj", istakla je. 



Sljedeći poziv za predaju molbi otvoren je do 30. studenoga.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar